Un lup (M) in haine de oaie

Cand sunt intrebat care este masina mea preferata, evit mereu un raspuns direct. Incerc sa explic, pana la aparitia semnelor vizibile de plicitiseala ale ascultatorilor, ca nu poti avea o singura masina preferata. Pur si simplu, nu poti. Dar, seria 1 coupe isi va gasi mereu locul intr-un top 10 al masinilor mele preferate.

BMW 135i coupe este una dintre masinile care te pot depasi sau pleca de langa tine in trafic, fara prea multe explicatii. Te lasa sa te intrebi: era un seria 1? Raspunsul este da, dar cateva amanunte trebuie mentionate.

In primul rand, motorul este un 3.0 biturbo.

14 litri la 100 km era consumul mediu afisat de computerul de bord dupa aproximativ 70 km parcursi pe circuitul Gotlandring (Suedia). Sunetul motorului biturbo de pe 135i afiseaza pe fata soferului un zambet sardonic, avand o legatura directa cu gradatia indicata de  turometru. Cele doua turbine sunt “vinovate” pentru mentinerea unui cuplul constant (400 Nm) intre 1.300 si 5.000 rpm. Prima, cea mica, functioneaza la capacitate maxima pana la 3.500 rpm, cea mare intrand in drepturi dupa aceasta turatie. Cei 306 CP se pot dovedi periculosi in cazul soferilor incepatori dar, daca sunt cumpatati cu pedala